要孩子,上播种网
首页 bozhong logo
播种网 论坛 女人心情
1234567跳转
[美食厨房]

我的午餐

楼主: 红鞋姑娘
972268 楼主
谢赞,祝你好孕快快来
已邀请用户 : (此提示只有您可以看到,其他用户无法查看)
中午老公又回不来煮饭 我又要自己动手啦 晒午餐顺便晒晒快九个月的大肚子

点击查看全文
十四级宝宝 | 备孕中 | 发表于 2015-4-21 20:13 | 来自WAP
快生了哦。
点击查看全文
红鞋姑娘 (楼主)
天使宝宝 | 备孕中 | 发表于 2015-4-21 20:16 | 来自Android
MYMY2014 发表于 2015-04-21 20:13
<br/>快生了哦。
还有一个月啊 时间过得好快啊 好害怕月子啊 我仲未同家婆讲会系大良坐月 我叫老公讲 唔知距地有乜反应
点击查看全文
十四级宝宝 | 备孕中 | 发表于 2015-4-22 06:45 | 来自WAP
红鞋姑娘 发表于 2015-4-21 20:16
<br/>还有一个月啊 时间过得好快啊 好害怕月子啊 我仲未同家婆讲会系大良坐月 我叫老公讲 唔知距地有乜反应 ...
<br/><br/>坐月要顺自己,唔好理人地感受。
点击查看全文
红鞋姑娘 (楼主)
天使宝宝 | 备孕中 | 发表于 2015-4-22 07:54 | 来自Android
MYMY2014 发表于 2015-04-22 06:45
<br/><br/><br/>坐月要顺自己,唔好理人地感受。
嗯嗯 可能我顾虑得太多了 不过好彩老公虽然唔系好钟意甘既安排 但都同意左
点击查看全文
红鞋姑娘 (楼主)
天使宝宝 | 备孕中 | 发表于 2015-4-22 09:02 | 来自Android
MYMY2014 发表于 2015-04-22 06:45
<br/><br/><br/>坐月要顺自己,唔好理人地感受。
休完产假 如果要我奶奶帮我凑b就要翻去住 我老公话我奶奶无可能丢低屋企两个孙女上大良帮我凑 我寻日忍唔住顶我老公两句 我话你阿妈帮你大佬都凑十几年女啦 细果个都三岁多了 宜家过来帮我凑一两年都话唔得<br/>    家婆度间屋真系细得好紧要个厅得十个平方度 上二楼个楼梯行过的人都觉得危险 大伯一家四口加公婆加我两公婆 一共八个人 得一个厕所一个冲凉房 唔知点住啊 加上句果边最近好多人打桩起屋 又吵又大灰尘<br/>    而且大伯个细女真系成日喊好吵 我真系唔想翻去住 句地间屋个厅放bb床都无位啊 <br/>    林起甘样的状况就觉得烦啊 偏偏我妈又要帮我细佬凑仔 帮吾到手啊
点击查看全文
十四级宝宝 | 备孕中 | 发表于 2015-4-24 18:05 | 来自WAP
红鞋姑娘 发表于 2015-4-22 09:02
<br/>休完产假 如果要我奶奶帮我凑b就要翻去住 我老公话我奶奶无可能丢低屋企两个孙女上大良帮我凑 我寻日忍唔住 ...
<br/><br/>甘请月嫂得吗?我家婆厅日要返去,我老公唔俾距返。
点击查看全文
红鞋姑娘 (楼主)
天使宝宝 | 备孕中 | 发表于 2015-4-24 19:59 | 来自Android
MYMY2014 发表于 2015-04-24 18:05
<br/><br/><br/>甘请月嫂得吗?我家婆厅日要返去,我老公唔俾距返。
你老公真系愚孝 我地决定左系大良自己间屋坐月 我请左月嫂 到时句吾上来就算 不过最迟休完产假就要搬翻去住 唔系无人凑b 估计我奶奶吾会为左帮我搬上来住 今年九月大伯个细女话去幼儿园 正常我老爷去凑放学都得 不过估计我奶奶怕大嫂 吾会专门上来 我想喂半年人奶 我公司近 我可以中午翻去喂奶
点击查看全文
天使宝宝 | 发表于 2015-4-24 20:18
楼主,那一丝丝那盘是什么?
点击查看全文
红鞋姑娘 (楼主)
天使宝宝 | 备孕中 | 发表于 2015-4-24 20:20 | 来自Android
全职主妇 发表于 2015-04-24 20:18
<br/>楼主,那一丝丝那盘是什么?
酱油蒸白饭鱼干
点击查看全文